Çatı Yalıtımı

Çatı Yalıtımı Nedir?

Çatı Yalıtımı günümüzde pek çok evde ısı konusu oldukça büyük problem oluyor. Özellikle kış aylarında ısınan evden sürekli olarak ısı kaybı yaşanması ev sahiplerinin büyük sıkıntısı haline geliyor. Bu sorunu çözebilmek için de çatı yalıtımı yapılması gerekiyor.

Bursa yalıbor kullanılarak yapılan çatı yalıtımı sayesinde evdeki ısı kaybı son derece düşürülüyor. Böylelikle de ısınma için harcanan masraflar çok daha düşük seviyelere indirilebiliyor.

Devamını Oku
Akustik Ses Yalıtımı

Ses Yalıtımı Nedir?

Ses yalıtımı havanın taşıdığı ses dalgalarının dışarıya aktarılması önleyen bir yalıtım sistemidir. Özel Bursa yalıbor yalıtım teknolojisi ile birlikte yapılan ses yalıtımı sesin duvarlardan dışarıya çıkmasına engel olmaktadır.

Genel olarak müzik stüdyolarında tercih edilen bu yalıtım teknolojisi diğer binalarda da yaptırılmaktadır. İnşaat halinde yapılabilen ses yalıtımı daha sonradan da yaptırılabiliyor. Dolayısıyla bu yalıtım sisteminden herkes faydalanabiliyor. Dış çevreyi rahatsız etmek istemeyen kişiler için güçlü bir ses önlemesi sağlayan Bursa ses yalıtımı sosyal alanlardaki gürültü kirliliğini yüksek derecede önlediği için tercih ediliyor. Günümüzde oldukça problem olan bu gürültü kirliliği ise tek sefer yaptırılan ses yalıtımı sayesinde tamamen önlenebiliyor.

Devamını Oku
Yangın Yalıtımı

Yangın Yalıtımı Nedir?

Günümüzde yangın en büyük problemlerden biri oluyor. Çeşitli nedenlerden dolayı çıkan yangın bütün bina içerisindeki eşyaları ve malzemeleri tutuşturduğu için herhangi bir önlem alınmazsa büyük can ve mal kayıplarına yol açıyor. Yeni yapılan binalar için yönetmelik bulunsa da genelde bu yönetmeliğe uymadan ucuz malzemelerle bina yapımları gerçekleşiyor.

Yanıcı ve ucuz malzemeler ise en ufak alevlenmede tutuşarak bütün binayı kül edebiliyor. Böyle durumlarda ise her ne kadar büyük mal kaybı yaşansa da en önemli sorun can kayıpları oluyor. Dolayısıyla Bursa yangın yalıtımı mutlaka yaptırılması gereken bir yalıtım sistemi olarak değerlendiriliyor.

Devamını Oku
Akustik Ses Yalıtımı, Isı Yalıtımı, Yangın Yalıtımı

Tek Uygulama ile Isı, Ses ve Yangın Yalıtımı Mümkün Müdür?

Bursa Yalıbor firması, tek yalıtım uygulaması ile ısı, ses ve yangın sorunlarınıza son verir! Isı yalıtımı yaptırmak, yaşam alanlarımızın konforu açısından büyük önem arz etmektedir. Isı kaybının önüne geçen yalıtım işlemleri, aynı zamanda enerji kaynaklarının da kullanımında büyük ölçüde tasarruf etmenizi sağlar.

Doğru malzeme ve işçilik ile yapılan uygulamalar ile bütçenizi destekler ve enerji tüketimine bağlı giderlerinizi %50 oranında azaltabilirsiniz.

Devamını Oku
Isı Yalıtımı

Sağlıklı Yalıtım Nasıl Yaptırılır?


Yalıtım
 uygulaması yapılmasına karar verilen yapılarda, doğru ve sağlıklı malzeme seçimi yapılmalıdır. Doğru işçilik ve ustalık ile yalıtım yaptırmak, kullanım ömrü açısından büyük önem arz eden bir husustur.

Peki yalıtım yaptırırken doğru malzeme seçimi nasıl yapılır? Sağlıklı yalıtım uygulamaları nasıl yaptırılır? En doğru ısı yalıtım uygulaması hangisidir?

Devamını Oku
Isı Yalıtımı

Binalara Yalıtım Yaptırırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Soğuk geçen kış aylarında bina içerisinde kullanılan enerji ısıtmada yetersiz kalabilmektedir. Bu durum enerji tüketimini hat safhaya çıkarmaktadır.

Isı yalıtımı yapılmamış ya da yanlış yapılmış yapılarda gerçekleştirilen enerji tüketimi aile ve ülke ekonomisini her anlamda olumsuz etkilemektedir. Yakıt atıklarının çevreye verdiği zarar da hesaba katıldığında yalıtım uygulamaları başvurulabilecek en doğru yöntemdir. Isının mekan içinde eşit dağılımını da destekleyen yalıtım işlemleri, tüketicilerin tercihleri arasında ilk sırada gelmektedir.

Devamını Oku
Isı Yalıtımı

Uzun Ömürlü Yalıtım Malzemeleri Nelerdir?

Yalıtım yapılmasına karar verilen yapılar için uzun ömürlü ve doğru malzeme seçimi ile yalıtım yapılması kritik bir öneme sahiptir.

Doğru yalıtım malzemesi seçimi nasıl yapılır?

Yalıtım malzemeleri, iç mekanlarda oluşacak ısı kayıplarını azaltmak amacıyla kullanılan hafif ve ısı kaybına karşı dirençli malzemelerdir. Yaygın olarak bilinen yalıtım malzemeleri, ekspande polistiren (EPS), ekstrüde polistiren (XPS), kaya yünü, cam yünü, seramik yünü ve köpük poliüretan malzemelerdir. XPS ve taş yünü en çok kullanılan dış cephe yalıtım malzemeleri olmakla birlikte doğru uygulamalar ile ömürlük kullanım sağlamaktadır ve ilk uygulandığı an kadar yüksek performans göstermektedir. Ancak yalıbor teknolojisi ile yapılan yalıtım uygulamalarında ek hiçbir işleme gerek duyulmaksızın kaliteli yalıtım elde etmek mümkündür. Yalıbor, yüksek yalıtım performansı ve uzun ömürlü oluşunun yanı sıra, ısı, ses ve yangın yalıtımı gibi bir çok alanda müşteri memnuniyeti en yüksek yalıtım uygulamasıdır.

Devamını Oku
Isı Yalıtımı

Isı Yalıtımı Nedir? Isı Yalıtımının Faydaları Nelerdir?

ISI YALITIMININ FAYDALARI NELERDİR

Doğru malzeme ve işçilik ile uygulanan ısı yalıtımıenerji tasarrufu yapmanızın yanı sıra enerji kaynaklarınızı daha verimli ve etkin kullanmanızı sağlar.

ISI YALITI NE İÇİN YAPILIR?

Enerji kaynaklarının verimli kullanılması, uzun vadede çok büyük önem arz eden bir husustur. Yapınıza uygulayacağınız dış cephe ısı yalıtım işlemi ile enerji kaynaklarının boşa harcanmasının önüne geçmiş olursunuz.

Isı yalıtımı uygulanan binalar da hem yaz hem de kış aylarında çok daha konforlu bir yaşam sürmek mümkündür. Yazın mekanın aşırı ısınmasını engelleyen montolama sistemleri kış aylarında da dışarıdaki aşırı soğukların içeri girmesini engellerken, iç mekanda ki ısı dağılımının da eşit olmasını sağlar. Tüm bu yönleri ile ele alındığında, başlarda maliyetli bir işlem gibi görünse de aslında sağladığı konfor ve enerji tasarrufu ile çok daha cazip ve ekonomik açıdan faydalı bir işlemdir.

Günümüzde dünya çapında kullanılan enerji kaynaklarının büyük bir kısmını, yenilenemez enerji kaynakları oluşturmaktadır. Tüm bu enerji kaynaklarının rezervleri kısıtlıdır ve en geç bir asır içerisinde tükenecekleri ön görülmektedir. Enerji kaynaklarının verimli kullanılması bu açıdan çok önemlidir. Isı yalıtımı bu konuda geliştirilmiş en yaygın ve başarılı tasarruf şeklidir. Tasarruf yapılmasına büyük oranda katkı sağlamasının yanı sıra, fosil atıkların kullanımını azaltması ile de atmosfere salınan sera gazlarının minimum seviyeye düşmesine yardımcı olur.

Türkiye`de yaz ayları sıcak ve kurak, kış ayları soğuk ve yağışlı yaşanmaktadır. Bu sebeple şüphesiz kışın ısınmanın önem teşkil ettiği kadar yaz aylarında da içinde bulunduğumuz mekanların serin olması, yaşantılarımızın konforunu arttırmaktadır. Mantolama işlemi ısı ve elektirik giderlerinizi yarı yarıya düşürmektedir. Çünkü ısı kayıpları %50 oranında dış duvarlarda yaşanmaktadır.

Ülkemiz II. derece deprem bölgesinde yer almaktadır. Yapıların, yapım aşamasında sağlam yapılması zaman ile deformasyonlara maruz kalmayacağı anlamına gelmez. Çeşitli hava olayları ve zamana yenik düşen yapılar, yaşanacak deprem olaylarında tehlikeli olabilmektedir. Isı ve buhar yoğuşmasını azaltan mantolama işlemleri yapılarda oluşması mümkün küf, rutubet, donma, çürüme gibi olayların önüne geçerek depremde oluşacak riskleri azaltır.

Ayrıca yapıların dışına yapılan ısı yalıtımı ile gürültü ve hava kirliliğinin önüne geçilebilmektedir. Bursa Yalıbor Türkiye ve Avrupa standartlarında Isı yalıtımı hizmetleri ile yapıların iklimlendirilmesinde minimum enerji kullanımı yapılmasını sağlar.

Yapılarınızı Bursa Yalıbor`a emanet ederek, yakıtınızı en doğru teknikle yaktığınızda, minimum enerji ile maksimum tasarruf sağlayabilirsiniz. Böylece enerjinizi israf etmeden ve yakıtlarınızın atıkları ile çevreye verilen zararı en aza indirerek binanızın iklimlendirmesini yapabilirsiniz. Yalıbor teknolojisi ile yapılan yalıtım işlemleri, yapılarda ki ısı kaybının önüne geçerken, oluşması mümkün yangın olayları ve gürültü kirliliği gibi sorunlarında oluşmasını engeller. Böylelikle tek bir yalıtım işlemi ile birçok sorun çözülmüş olur.

İnsanoğlu varoluşundan bu yana yaşantısının her alanında oluşturduğu çeşitli atıklar ile atmosfere sera gazlarının salınımına sebep oldu. Bunun sonucunda yer küre aşırı ısınarak küresel ısınma çağı başlamış oldu. Canlı hayatı tehdit eden küresel ısınmayla mücadele kapsamında alınan en büyük önlemlerin başında ısı yalıtımı işlemleri gelmektedir. Ayrıca tasarruf ve ekolojik dengeye olumlu etkilerinin yanında gürültü kirliliğinin de önüne geçerek, gürültülerin kişiler ve yaşamları üzerinde yaratacağı olumsuz etkiler engellenmiş olur.

Bursa Isı yalıtımı ile; Enerji giderlerinizi yarı yarıya düşürerek aile ekonominizi destekleyebilir, enerji kaynaklarını daha verimli kullanarak tasarruf sağlayabilir, yapılarınızın bakım onarım masraflarını azaltabilir ve ülkemizin enerji de dışa bağımlılığının minimum seviyeye çekilmesine katkı sağlayabilirsiniz. Ayrıca tüm odalara ısının eşit dağılması ile yaşanacak hijyen ve sağlık sorunlarının da önüne geçmiş olursunuz. Böylece daha ekonomik, güvenli ve sağlıklı yapılara sahip olursunuz.

Devamını Oku
Isı Yalıtımı

Isı Tasarrufu Nasıl Yapılır?

Ev, işyeri, bina, hayvan ahırları (besi çiftlikleri) gibi alanlarda ısı tasarrufu nasıl yapılır?

Söz konusu bulunduğumuz mekanın ısıtma ve soğutulması olduğunda, konforlu ve sağlıklı bir yaşantı sürdürebilmek açısından elimizdeki tüm enerji kaynaklarını bu uğurda tüketebilmekteyiz.

Devamını Oku
Isı Yalıtımı

Doğru ısı yalıtımı nasıl yapılır?

Isı Yalıtımı Yapılarda yaşanan ısı kayıplarının yaşanmaması ve enerji tasarrufu sağlanması adına uygulanacak en doğru yöntemdir.

İç mekanların daha kolay ısınması ve soğunmasını sağlayan mantolama işlemleri ekonomik olarak da büyük oranda katkı sağlamaktadı. Enerji tüketimine bağlı olarak gelen yüksek faturaların yarı oranda düşmesini sağlayan ısı yalıtımının doğru uygulanması en kritik husus olarak karşımıza çıkmaktadır.

Devamını Oku