Yalıtım yapılmasına karar verilen yapılar için uzun ömürlü ve doğru malzeme seçimi ile yalıtım yapılması kritik bir öneme sahiptir.
Doğru yalıtım malzemesi seçimi nasıl yapılır?
Yalıtım malzemeleri, iç mekanlarda oluşacak ısı kayıplarını azaltmak amacıyla kullanılan hafif ve ısı kaybına karşı dirençli malzemelerdir. Yaygın olarak bilinen yalıtım malzemeleri, ekspande polistiren (EPS), ekstrüde polistiren (XPS), kaya yünü, cam yünü, seramik yünü ve köpük poliüretan malzemelerdir. XPS ve taş yünü en çok kullanılan dış cephe yalıtım malzemeleri olmakla birlikte doğru uygulamalar ile ömürlük kullanım sağlamaktadır ve ilk uygulandığı an kadar yüksek performans göstermektedir. Ancak yalıbor teknolojisi ile yapılan yalıtım uygulamalarında ek hiçbir işleme gerek duyulmaksızın kaliteli yalıtım elde etmek mümkündür. Yalıbor, yüksek yalıtım performansı ve uzun ömürlü oluşunun yanı sıra, ısı, ses ve yangın yalıtımı gibi bir çok alanda müşteri memnuniyeti en yüksek yalıtım uygulamasıdır.
Ancak unutulmaması gereken en önemli husus, her yapının ihtiyaçlarının farklı olduğudur. Uzman görüşü ve derin araştırmalar sonucu yapıların ihtiyaçları belirlenmeli ve bu doğrultuda malzeme temini yapılmalıdır.
Her ne kadar kullanılan malzemeler kaliteli ve uzun ömürlü olsada yalıtım esnasında varolan tüm sistem bileşenleri yalıtım uygulamasının ömrünün uzunluğunu ciddi oranda etkilemektedir.
“Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik” gereklerinin değişmesi ile birlikte, çok katlı binalarda A1 yanmazlık özelliklerine sahip malzeme kullanımı zorunlu hale getirilmiştir. Böylelikle ülkemizde yalıbor yalıtım hizmetlerine ilgi daha da artmıştır.
Yalıbor, son dönemlerde sektörde rağbet gören, doğal bir yalıtım seçeneği olması ve püskürtme yöntemi ile uygulanması sayesinde çok uzun yıllar ilk günkü gibi kullanılabilir ve yalıtım performansında değişim yaşanmaz.
Yalıbor gaz beton, alçıpan, blok bims, tuğla, osb, mdf, saç, guardex ve boardex gibi tüm yapı malzemelerinin üzerin püskürtüldüğünde uygun kalınlığın sağlanması ile yüksek oranda sesi emer. Yalıbor yalıtım malzemeleri, lifli ana yapılarından dolayı mantolama alanlarının uzun ömürlü ısı, ses, yangın, rutubet ve nem yalıtımını sağlayarak tozlanma gibi istenmeyen durumları engellemektedir. Yalıbor en doğru işçilik ve uygulama ile en ufak boşluk dahi bırakmadığından ısı ve ses kaçaklarını ortadan kaldırmaktadır.
Tüm bileşenleri ile tamamen doğal olan Yalıbor, insan sağlığına kesinlikle zararsızdır. İçeriğindeki bor materyalleri sayesinde her yönüyle daha dayanıklı ve hijyenik olmasının yanı sıra küflenme ve haşerelenme gibi sorunların önüne geçer ve yangına karşı dayanıklılık sağlar.
Yalıbor kesinlikle kansorejen bir madde değildir ve kansorejen maddeler içermez.
Çatı izolasyonu yapılırken yalıbor, malzeme seçimi yapmaksızın ekyersiz yapısı sayesinde en zor bölgelerde de yüksek yalıtım performansı sağlar. Ayrıca bina ve çatılarda yalıbor yalıtım sistemleri kullanılığında nem yalıtımı da sağlanmış olur. Duvar yalıtımlarında yan duvarlarda, bina ömrü boyunca yüksek verimli ısı, ses, ve yangın yalıtımı sağlar. Zaman içerisinde çökme gibi deformasyon sorunları oluşmaz. İlk günkü gibi dayanıklı kullanım tecrübesi yaşatır. Katlar arası zemin uygulamalarında yalıbor kullanılarak yapılan yalıtımlarda, köprüsüz yüksek kalite ve performanslı ısı yalıtımı sağlanır. Depo, imalathane ve besi çiftlikleri gibi mekanlarda yüksek nem ve sıcaklığa bağlı yoğuşma, paslanma ve ısı problemlerini ortadan kaldırır.
Püskürtmeli yalıtım uygulaması ve insan sağlığına hiçbir olumsuz yan etkisi olmamasıyla tercih edilen Yalıbor yalıtım sistemleri, uzun ömürlüdür. Kalite ve performansı ile müşteri memnuniyeti yüksek bir uygulamadır.
Yalıbor yalıtım fiyatları yapınızın ihtiyaçlarına göre değişkenlik göstermektedir. Kaliteli malzemeler ve usta işçilikler ile yalıbor izolasyonu için Bursa Yalıbor firması ile iletişime geçerek uygun fiyat listeleri hakkında bilgi alabilirsiniz.