Isı Yalıtımı Yapılarda yaşanan ısı kayıplarının yaşanmaması ve enerji tasarrufu sağlanması adına uygulanacak en doğru yöntemdir.

İç mekanların daha kolay ısınması ve soğunmasını sağlayan mantolama işlemleri ekonomik olarak da büyük oranda katkı sağlamaktadı. Enerji tüketimine bağlı olarak gelen yüksek faturaların yarı oranda düşmesini sağlayan ısı yalıtımının doğru uygulanması en kritik husus olarak karşımıza çıkmaktadır.

Peki doğru ısı yalıtımı nasıl ve kimler tarafından yaptırılır?

Soğuk kış aylarında evinizde yaşanacak ısı kaybının önüne geçebilmek için evinizin duvarlarına yapacağınız yalıtım işlemi ile işe başlamalısınız. Yalıbor teknolojisi ısı kayıplarını maksimum seviyede önlemektedir. Bu hususta yapacağınız en doğru tercih yalıbor yalıtım sistemlerinden faydalanmak olacaktır. Isı kayıplarının yaşanmasına sebebiyet veren pencereler, bina çatısı ve zemin gibi bölümlerinde yalıtım malzemeleri ile kaplandığından emin olmalısınız. Böylelikle maksimum seviyede enerji tasarrufu sağlayabilirsiniz.

Bina yönetimi ve site yönetimi ile ya da bizzat kendiniz gerekli araştırmaları yaparak yapınıza en uygun malzemeleri seçmelisiniz. Bu aşamada tecrübe sahibi ve alanında uzman firmalar ile çalışmaya özen göstermelisiniz. Bursa Yalıbor uzman kadrosu, güvenilir referansları ve yılları aşkın tecrübesi ile yapılarınız için en doğru yalıtımı yapmak üzere siz değerli müşterilerine gerekli tüm bilgileri aktarmaktadır.

Yalıtım işlemine karar verildiğinde unutulmamalıdır ki her yapı ve binanın ihtiyaçları farklıdır ve bu ihtiyaçlar belirlenir iken uzman görüşü almak en doğru seçenektir. Böylelikle en uygun malzemeler temin edilmiş olarak verimli bir iş çıkarılacaktır.

Yalıtım hizmeti veren firmaları seçerken, termal kameralar ile keşif hizmeti sunan ve yapının ısı kaybı olan bölgelerini belirleyerek size bildirecek firmalara öncelik vermelisiniz. Keşif hizmeti ve renklendirme çalışmaları yapan firmalar her zaman listenizin ilk sıralarında yer almalıdır.Güvenilir ve garanti taahhüt eden markalar ile çalışmalısınız. Size sunulan paket sistemler ile yaşayacağınız herhangi bir sorunda problemlerinizin ivedilikle çözülmesini sağlayabilirsiniz.

Güvenilir ve garanti taahhüt eden markalar ile çalışmalısınız. Size sunulan paket sistemler ile yaşayacağınız herhangi bir sorunda problemlerinizin ivedilikle çözülmesini sağlayabilirsiniz.

Isı yalıtımı hizmetleri alınırken Enerji Kimlik Belgesi alınması zorunludur. 2011 yılından bu yana bir zorunluluk haline getirilen belgenizi temin etmeyi unutmamalısınız.

Isı yalıtımı işlemi sonunda tekrar termal kameralar kullanırken yaşanan ısı kaybının ne oranda azaldığını kontrol ettirerek aldığınız hizmetten ne derece verim aldığınızı ve işlemin ne kadar doğru uygulandığını teyit edebilirsiniz.

Anlaşma sağladığınız firmaların yapı malzemelerinin TSE, ETAG ve İKOS gibi belgelerden bir ya da bir kaçına sahip olup olmadığını muhakkak kontrol etmelisiniz. Bu belgelere sahip olmayan malzemeler ile işçiliğe başlayan firmalar ile çalışmaktan kaçınmalısınız.

Yalıtım işlemlerinin sonunda dış cephenizin boyasını yenileyerek ekstra bir koruma ile yalıtımı desteklemiş olursunuz. Bu işlem ile yapılarınızın dış görüntüsünün de daha özenli ve güzel görünmesini sağlamış olursunuz. Boya işleminde de tıpkı yalıtım aşamasında olduğu gibi detaylı bir araştırma yaparak yüksek teknolojili ve yalıtımınızı destekleyecek bir dış cephe boyası tercih etmelisiniz.

Isı yalıtımı yaptırırken binanızın ihtiyaçlarını gözetmeli ve bu hususta kararlar almalısınız. Fiyat konusu da genellikle yapı ihtiyaçlarına göre belirlenmektedir. Kaliteli ve uygun fiyatlı hizmetler alabileceğiniz firmalara yönelmeli ve süreci kendi bütçenize göre en doğru haliyle yönetmelisiniz.